Contact

Gezinsvoogd terechtgewezen

Recent heeft de Rechtbank Noord-Nederland (https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBNNE:2023:2551) in Leeuwarden de gezinsvoogd flink terechtgewezen. De gezinsvoogd had eerder als opdracht meegekregen om te zorgen voor begeleide omgang van een minderjarige (11 jaar) met de vader.

Er was een heel traject uitgezet om het contactherstel te laten slagen. Vader moest 3 maanden lang elke 2 weken een kaartje sturen aan de minderjarige, om zijn interesse in de minderjarige te tonen. Vader deed dat trouw.

De gezinsvoogd vond dat de minderjarige nog niet klaar was voor contactherstel, ook op basis van informatie van de minderjarige zelf. Maar de Rechtbank neemt het hoog op dat de gezinsvoogd heldere instructies van de Rechtbank negeert. Wat de minderjarige wil, was allang beoordeeld. De gezinsvoogd had nu juist als taak om de minderjarige over de drempel van contactherstel te helpen, temeer omdat een minderjarig kind van 11 jaar nog niet de gevolgen kan overzien om géén contact met de vader te hebben.

De gezinsvoogd wordt een dwangsom opgelegd, wat heel uitzonderlijk is, om alsnog dat contactherstel te realiseren.

Meer weten of ondertoezichtstellingen en problemen met de gezinsvoogd, of andere ouder?
Bel ons op 036-5480800

Optimum Advocaten helpt u graag.

Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Optimum Advocaten beschikt niet over een rekening derdengelden.
Optimum Advocaten © COPYRIGHT - 2023 | ALL RIGHTS RESERVED | POWERED BY RAION DESIGN
text-align-justify
Stuur ons een WhatsApp-bericht
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram